Historisk arkiv

Åpning av teknologiprosjekt og møte i Mobilitets- og teknologirådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpner onsdag 21. juni MobilityLab, et samarbeid mellom StartupLab og en rekke næringslivsaktører for å utvikle mobilitetsløsninger på miljø- og transportutfordringer. Etter åpningen leder statsråden møte i Mobilitets- og teknologirådet.

MobilityLab er et prosjekt med målsetting å dyrke frem et gründermiljø som skal utvikle mobilitetsløsninger for fremtidens miljø- og transportutfordringer. MobilityLab vil være en arena for utveksling av og testing av ideer, erfaringer, kompetanse og nettverk.

- Ny teknologi vil radikalt endre transportsektoren og MobilityLab vil kunne styrke norsk innovasjon og bidra til gode løsninger på en rekke utfordringer i sektoren. Jeg ser store muligheter for en enklere og bedre reisehverdag, økt trafikksikkerhet, kortere reisetid og lavere kostnader for folk og næringsliv, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Statsråden deltar på åpningen i StartupLab sine lokaler i Forskningsparken fra 13.00 onsdag 21. juni og er tilgjengelig for pressen etter åpningen.

Møte i Mobilitets- og teknologirådet

I forlengelsen av åpningen arrangeres det møte i Mobilitets- og teknologirådet. Rådet ble dannet for å være en pådriver for at digitalisering og ny teknologi kan bidra til en bedre og grønnere transporthverdag.

Samferdselsministeren har spesielt invitert gründere i oppstartsfasen til å delta på møtet.

Pressekontakt:
Henrik Jonassen: henrik.jonassen@sd.dep.no / 976 28 091