Historisk arkiv

Årets trafikksikkerhetskommune 2017 skal kåres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Lokalt trafikksikkerhetsarbeid er viktig for å få ned tallet på antall drepte og hardt skadde i trafikken. Vi vil derfor hedre kommuner som utmerker seg i dette arbeidet, og løfte dem fram som forbilder til inspirasjon for andre, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Prosessen med å kåre Årets trafikksikkerhetskommune 2017 er i gang.

Målet med prisen er å bedre trafikksikkerheten ved å inspirere til enda mer godt trafikksikkerhetsarbeid lokalt. Prisen for 2017 er på 1.000.000 kroner, og skal gå til en kommune som kan vise til godt trafikksikkerhetsarbeid og til gode planer for videre arbeid. Kommunen må ha en trafikksikkerhetsplan hvor blant annet sikring av skoleveiene inngår.

Nominasjonsprosess
Samferdselsdepartementet sender nå ut invitasjon til alle landets fylkeskommuner og ber dem nominere en eller to kommuner som har utmerket seg i lokalt trafikksikkerhetsarbeid.

Statens vegvesen administrerer ordningen og utfører den videre nominasjonen. Det er Samferdselsdepartementet som tar den endelige beslutningen i samråd med Kontaktutvalget for trafikksikkerhet.

Tidligere prisvinnere
Det er sjette gang Samferdselsdepartementet deler ut prisen Årets trafikksikkerhetskommune. Prisen ble i 2016 tildelt Ski kommune, i 2015 Alta kommune, i 2014 Bodø kommune, i 2013 delt mellom kommunene Austrheim og Lindås, og i 2012 Nøtterøy kommune.


For flere opplysninger - se:

  • Se brev om konkurransen fra Samferdselsdepartementet til landets fylkeskommuner