Historisk arkiv

Kristiansand får 360 millioner kroner til kollektivtransport, sykkel og gange

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet tilbyr Kristiansand en ny belønningsavtale for perioden 2020–2023. Staten vil bidra med 360 millioner kroner. Kristiansand får også tilbud om 20 millioner kroner årlig til reduserte kollektivpriser i samme periode.

– Regjeringen vil bidra til å gi innbyggerne i Kristiansand en bedre reisehverdag. Med et bedre tilbud vil flere velge å sykle og gå eller reise kollektivt, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Forslaget til belønningsavtale innebærer at staten vil bidra med 360 millioner kroner. Det utgjør 90 millioner kroner årlig i belønningsmidler i avtaleperioden 2020–2023.

Formålet med Belønningsordningen er å stimulere til bedre framkommelighet, miljø og helse i storbyområdene ved å dempe veksten i personbiltransporten og øke antallet kollektivtransportreiser.

Kristiansand tilbys i tillegg tilskudd til reduserte billettpriser på kollektivtrafikk på 20 millioner kroner årlig i avtaleperioden. Midlene skal blant annet brukes til reduksjon av prisene på flexikort og periodekort. Tilskuddet innlemmes i belønningsavtalen og følger perioden for belønningsavtalen.

Nivået på belønningsmidlene og tilskuddet til reduserte billettpriser er i tråd med regjeringspartienes bompengeavtale.