Historisk arkiv

Indonesia styrker innsatsen for bevaring av regnskog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgjevar: Statsministerens kontor

Den indonesiske presidenten Joko Widodo uttrykte full støtte til videreføring og styrking av regnskogavtalen med Norge da han tirsdag møtte statsminister Erna Solberg i Jakarta.

Hans regjering har tidligere lovet å forlenge stansen i utdelingen av hogsttillatelser i naturskog. I møtet med statsministeren viste den indonesiske presidenten et sterkt engasjement for regnskogavtalen med Norge.

- Jeg deler president Jokowis engasjement i denne saken, og er glad for at Indonesia ønsker å bevare sine skoger og torvmyrer og samtidig skape grønn vekst. Ved å vise at økonomisk vekst og ambisiøse klimatiltak kan oppnås samtidig, kan Indonesia bli et forbilde innen nettopp grønn vekst, sier statsminister Erna Solberg.

Presidentens varsel om å styrke innsatsen for regnskogbevaring kommer bare uker etter at World Resources Institute lanserte en oppløftende studie som tyder på at ødeleggelsene av naturskog i Indonesia har gått ned med 48 prosent fra 2012 til 2013.

Foto: Øystein L. Andersen/Ambassaden i Jakarta

President Jokowi og statsminister Solberg var enige om å intensivere arbeidet med regnskogavtalen (klima- og skogpartnerskapet), og vil be sine ansvarlige statsråder om raskt å enes om en plattform for hvordan partnerskapet best kan videreføres.

Presidentens regjering har også bekreftet at den fastholder Indonesias ambisiøse klimamål om å redusere landets klimagassutslipp med 26 prosent med egen innsats og med 41 prosent ved internasjonal støtte.