Historisk arkiv

Åpnet Friluftslivets uke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg åpnet i dag Friluftlivets uke på Sognsvann.

Statsministeren sa i sin åpningstale at gleden ved å være i naturen kan vi finne i hele Norge, - også inne i byene og tettstedene. - Å rusle en tur i nærområdet kan gi like store naturopplevelser som mer krevende turer langt unna bebyggelse.

Friluftslivets dag på Sognsvann i Oslo.
Friluftslivets dag på Sognsvann i Oslo. Foto: Statsministerens kontor

Regjeringen har som mål at befolkningen driver med friluftsliv jevnlig, - ikke bare i helger og ferier, men også i hverdagen. 

Terskelen for friluftsliv skal være lav. Vi vil ha alle med, - både barn, unge, voksne og de eldre. Men barn og unge er særlig prioritert.

De som får oppleve gleden i friluftsliv som barn, tar med seg dette også som voksne. På den måten blir friluftsliv en kilde til glede og helse gjennom hele livet. 

Solberg delte også ut Friluftlivets hederspris som i år gikk til Røde Kors. 

- Dette er en organisasjon som mange forbinder med fjell og friluftsliv. Der er de synlige, og gir oss trygghet for at vi blir tatt vare på om uhellet skulle være ute. Denne beredskapen, som i hovedsak er frivillig, er en viktig premiss for det friluftslivet vi har i Norge i dag, sa statsministeren.

Statsminister Erna Solberg prøver seg som ledsager under åpningen av Friluftslivets uke 2016 på Sognsvann i Oslo.
Statsminister Erna Solberg prøver seg som ledsager under åpningen av Friluftslivets uke 2016 på Sognsvann i Oslo. Foto: Statsministerens kontor