Historisk arkiv

FNs generalforsamling

Verdens utfordringer må løses i fellesskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Denne uken møtes stats- og regjeringssjefer fra hele verden i FN. Der diskuteres en rekke store felles utfordringer som klima, miljø og utviklingsspørsmål. Og det er en møteplass for å ta opp små og store saker.

- Vi trenger et sterkt FN for å løse mange av de store problemene vi ser i verden i dag. Åpningen av FNs generalforsamling er en unik arena for å fremme norske interesser og initiativ og ikke minst internasjonalt samarbeid, sier utenriksminister Brende.

Den norske delegasjonen ledes av statsminister Erna Solberg, sammen med utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen. Også Stortinget stiller med representanter.

Den første dagen i FNs generalforsamling deltar statsministeren både på et arrangement om miljø og et arrangement om klima. Miljømøtet er Frankrikes president Macron vertskap for, og det samler en rekke land for en diskusjon rundt presidentens eget miljøpakt initiativ.

- Mitt hovedbudskap er at Norge gir sterk støtte for å mobilisere til effektiv innføring av internasjonale klima- og miljøavtaler. Derfor støtter vi dette franske initiativet, sier statsminister Erna Solberg.

 Les hele statsministerens innlegg her.

Statsministeren deltok også på et klimamøtet ledet av FNs generalsekretær Guterres. Der snakket hun om klimafinansiering. Les statsministerens innlegg her.

Video: Statsministeren forbereder seg til FNs generalforsamling

 Video: Barn om FN

Video: Barn om forsøpling av havene