Historisk arkiv

Statsministeren til Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg innleder fredag et fire dagers offisielt besøk i Kina. Møte med toppledelsen i Kina og gjenopptagelse av politisk og økonomisk samarbeid er hovedformålet med besøket.

Det offisielle programmet inneholder møter med president Xi Jinping, statsminister Li Keqiang, parlamentspresident Zhang Dejiang, og en offisiell velkomstseremoni og bankett der statsminister Li er vertskap.

- Besøket til Kina er viktig for å få på plass politisk samarbeid og dialog. Kina spiller en nøkkelrolle i arbeidet for å begrense klimaendringene og arbeidet for utvikling og bekjempelsen av fattigdom. For Norge er derfor Kina en viktig samarbeidspartner internasjonalt, sier statsminister Erna Solberg.

Solberg ledsages av utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monica Mæland, og en delegasjon med representanter fra norsk næringsliv.

- Det kinesiske markedet byr på store muligheter for norsk næringsliv, samtidig som norsk industri og næringsliv har mye å tilby innenfor områder hvor de er verdensledende. Næringslivssamarbeid rekker vidt og styrker våre bånd, og bidrar til overføring av kompetanse på områder som er av betydning for både norsk og kinesisk samfunn og økonomi, sier statsministeren.

Fredag 7. april deltar statsministeren på en konferanse for norsk og kinesisk næringsliv i Beijing, før hun senere på ettermiddagen møter Kinas statsminister Li Keqiang til samtaler.

Lørdag 8. april er statsministeren i Shanghai, hvor hun blant annet skal tale på Fudan University og besøke DNV GLs hovedkontor i Kina.

Søndag 9. april har statsministeren flere møter i Hangzhou, blant annet med Alibaba/Jack Ma Foundation.

Mandag 10. april er delegasjonen tilbake i Beijing, hvor statsministeren blant annet skal besøke Peking University, før hun på ettermiddagen skal møte president Xi Jinping i Folkets Store Hall ved Den himmelske freds plass.