Historisk arkiv

Statsminister Solberg i samtale med Dmitrij Medvedev

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg hadde søndag kveld en samtale med sin russiske kollega for å kondolere og uttrykke sin medfølelse etter helikopterulykken på Svalbard.

Statsminister Erna Solberg på telefon med Russlands statsminister Dmitrij Medvedev
Statsminister Erna Solberg på telefon med Russlands statsminister Dmitrij Medvedev 29. oktober 2017. Foto: Ane Haavardsdatter Lunde/UD

- Det er en tragisk ulykke som har rammet russiske borgere og oss alle, sa Solberg i samtalen med Medvedev.

- På vegne av meg selv og regjeringen vil jeg kondolere deg og regjeringen, familie og venner av de omkomne, og alle russere på Svalbard, fortsatte hun.

Solberg understreket videre at norske myndigheter og redningstjeneste har gjort alt som sto i deres makt og brukt alle tilgjengelige ressurser for å komme de forulykkede til unnsetning så raskt som mulig. Søndag var det imidlertid ikke lenger håp om å finne overlevende og redningsaksjonen gikk over til en leteaksjon etter omkomne.

Medvedev takket for støtten og for norske myndigheters innsats med å finne det styrtede helikopteret. Han takket også for den tette kontakten med den norske redningstjenesten.

Solberg takket russiske myndigheter for tilbudet om assistanse, og for å ha stilt til veie de ressursene som i helgen ble sendt til Svalbard.

- Vi setter stor pris på det gode samarbeidet med de russiske forsterkningene som nå er sendt dit, sa hun.