Historisk arkiv

Årets julekort fra statsministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsministeren sender hvert år julekort til svært mange mennesker. Hvert år arrangerer vi en konkurranse for å finne fram til hva som skal være motivet på årets julekort.

Statsministeren har trukket lodd blant alle fylkene, og resultatet er at årets julekortmotiv skal være fra Oslo.

Du kan sende inn ditt favoritt-vintermotiv fra Oslo innen 14. oktober, og kanskje er det du som blir trukket ut til å få ditt motiv på årets julekort.

(Se vilkår og betingelser for konkurransen under bildet.)

Statsminister Erna Solberg har trukket opp ballen med Oslo på trekningen av årets julekortfylke.
Statsminister Erna Solberg har trukket opp ballen med Oslo på trekningen av årets julekortfylke. Foto: Roger Holmsen/Statsministerens kontor

Vilkår og betingelser

Arrangør av konkurransen er Statsministerens kontor (SMK). Ved å delta i konkurransen, aksepterer man konkurransevilkårene:

  • Motivet må et vinterbilde fra Oslo.
  • Du kan sende inn opptil tre bidrag. Disse sendes på e-post til julekort@smk.dep.no.
  • Frist for innsending av bidrag er 14. oktober 2018.
  • Motivet kan ikke være publisert tidligere. Dette gjelder likevel ikke privat bruk på sosiale medier.
  • Du kan kun delta med motiver du selv har laget eller fotografert. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene og å sørge for at eventuelle personer på bildene har godkjent at bildene offentliggjøres.
  • Motivet må være i høyoppløselig trykkvalitet. Dersom du sender inn foto, kan det være tatt med ‘vanlig’ kamera eller med mobilen.
  • Statsministerens kontor kan bruke vinnermotivet i sosiale medier i forbindelse med at vinneren blir plukket ut og i forbindelse med omtale av statsministerens julekort.

Samtykke til publisering av vinnere og bilder

Vinneren vil få tilbud om at hans eller hennes bilde blir motiv for statsministerens julekort i år. Dersom ditt bilde plukkes ut som vinner, blir du kontaktet av SMK. Eventuell senere kommersiell bruk av bildet må godkjennes av SMK. Bildet kan likevel fritt deles gjennom egen bruk i sosiale medier. Av hensyn til kvaliteten på julekortet kan det bli nødvendig å foreta mindre justeringer i vinnerbildet før det brukes.

Vinnerbildet kåres av en jury bestående av statsministeren selv, representanter fra Statsministerens kontor og en fotograf. Vinnerbildet kåres basert på skjønn.

Fotograf vil bli kreditert med navn.