Historisk arkiv

Årets julekort fra statsministeren og Statsministerens kontor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Hvert år arrangerer vi en konkurranse for å finne fram til hva som skal være motivet på årets julekort fra statsministeren og Statsministerens kontor. I år skal motivet være fra Nordland fylke.

Utsikten fra Myklebust i Oldedalen i Stryn kommune prydet fjorårets julekort fra statsministeren og Statsministerens kontor. Foto: Bjarte Haugen.
Utsikten fra Myklebust i Oldedalen i Stryn kommune prydet fjorårets julekort fra statsministeren og Statsministerens kontor. Foto: Bjarte Haugen.

De siste årene har motivet på julekortet vært fra Akershus, Oslo, Nord-Trøndelag, Vest-Agder, Hordaland og Vestland. Vanligvis er det statsministeren selv som pleier å trekke julekortfylke. Siden det i år blir et regjeringsskifte, er det administrasjonen ved Statsministerens kontor som har gjennomført trekningen denne gangen. Resultatet er at årets julekortmotiv skal være fra Nordland fylke.

Du kan sende inn ditt favoritt-vintermotiv fra Nordland innen mandag 18. oktober, og kanskje er det du som blir trukket ut til å få ditt motiv på årets julekort.

Vilkår og betingelser

Arrangør av konkurransen er Statsministerens kontor (SMK). Ved å delta i konkurransen, aksepterer man konkurransevilkårene:

  • Konkurransen er for hobbyfotografer.
  • Motivet må være et vinterbilde fra Nordland uten gjenkjennbare personer.
  • Du kan sende inn opptil tre bidrag. Disse sendes på e-post til julekort@smk.dep.no
  • Frist for innsending av bidrag er 18. oktober 2021.
  • Motivet kan ikke være publisert tidligere. Dette gjelder ikke privat bruk på sosiale medier.
  • Du kan kun delta med motiver du selv har fotografert og har rettighetene til.
  • Motivet må være i høyoppløselig trykkvalitet. Dersom du sender inn foto, kan det være tatt med ‘vanlig’ kamera eller med mobilen.
  • Statsministerens kontor kan bruke vinnermotivet i sosiale medier i forbindelse med at vinneren blir plukket ut og i forbindelse med omtale av statsministerens julekort.
  • Når du sender inn bidrag til e-postadressen julekort@smk.dep.no, vil opplysningene du sender inn bli lagret så lenge det er nødvendig for gjennomføringen av konkurransen.

Samtykke til publisering av vinnere og bilder

Vinneren vil få tilbud om at hans eller hennes bilde blir motiv for statsministerens og Statsministerens kontors julekort i år. Dersom ditt bilde plukkes ut som vinner, blir du kontaktet av SMK. Eventuell senere kommersiell bruk av bildet må godkjennes av SMK. Bildet kan likevel fritt deles gjennom egen bruk i sosiale medier. Av hensyn til kvaliteten på julekortet kan det bli nødvendig å foreta mindre justeringer i vinnerbildet før det brukes.

Vinnerbildet kåres av en jury bestående av statsministeren selv, representanter fra Statsministerens kontor og en fotograf. Vinnerbildet kåres basert på skjønn.

Vinneren vil bli kreditert med navn, og vil få en pengepremie tilsvarende frilanssatsen til Norsk Journalistlag.