Historisk arkiv

Regjeringen Solberg

Statsministeren møtte Malala om jenters rett til utdanning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

- Vi er veldig glad for å ha fredsprisvinner Malala Yousafzai tilbake i Oslo og med oss på høynivåkonferansen om global utdanning. Malalas innsats og engasjement for jenters rett til utdanning er svært viktig. Når Malala taler blir hun lyttet til, sier statsminister Erna Solberg.

­­Toppledere fra hele verden er i Oslo for å mobilisere sterkere og mer effektiv innsats for utdanning, spesielt i krise og konflikt. Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende møtte Malala i forbindelse med konferansen om utdanning for utvikling.

- Vi ser heldigvis en solid fremgang når det gjelder å få flere jenter til å gjennomføregrunnskolen. Men i mange land er det fortsatt altfor få jenter som begynner og fullfører videregående skole. Her har vi en jobb å gjøre. Malala og jeg snakket om hvordan vi kan få dette til, sier Solberg. 

Regjeringen vil doble satsingen på utdanning frem til 2017, og har hittil økt støtten med til sammen 640 millioner kroner. I år går omlag 2,4 milliarder kroner til utdanning i fattige land. Det er 550 millioner kroner mer enn i fjor.

Statsminister Erna Solberg og Malala Yousafzai
Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende møtte Malala i forbindelse med konferansen om utdanning for utvikling. Foto: Norway MFA/Espen Røst