Historisk arkiv

Ukrainas president til Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Ukrainas president Petro Porosjenko avlegger et offisielt besøk til Norge den 18. oktober etter invitasjon fra statsminister Solberg. Besøket er et gjenbesøk etter statsministerens besøk til Ukraina i november 2014 og er første gang et ukrainsk statsoverhode besøker Norge.

Formålet med besøket er å befeste og videreutvikle det bilaterale forholdet mellom Ukraina og Norge med vekt på politiske samtaler, næringslivssamarbeid og norsk støtte til Ukrainas reformarbeid.

Programmet for besøket omfatter blant annet audiens og lunsj med DD.MM. Kongen og Dronningen og middag på Akershus slott der statsminister Solberg er vert.

På Stortinget skal president Porosjenko ha møter med stortingspresident Olemic Thommessen og utenriks- og forsvarskomiteen. Det blir pressestopp i Eidsvollsgalleriet kl. 10.15 med mulighet for intervju og foto.

Kl. 11.15 er det møte mellom statsminister Solberg og president Porosjenko. Møtet finner sted i statsministerens bolig og det er fotomulighet for en pool ved møtets start. Etter møtet er det pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg ca. kl. 12.00.

Frammøte for pressen i Regjeringens representasjonsanlegg, Riddervoldsgate 2, senest kl. 11.30, for fotopool kl. 10.50.

Statsminister Solberg og president Porosjenko vil også delta under et næringslivsforum i regi av Norsk-ukrainsk handelskammer. Møtet finner sted på BI i Nydalen kl. 1500.

Kl. 16:00 vil olje- og energiminister Tord Lien lede et rundebordsmøte om energi med fokus på kraftmarkedets organisering. Møtet finner sted på Operaen. På norsk side vil også Statnett, Statkraft og NVE delta. Det vil bli fotomulighet for en pool ved møtets start.

Statsministeren er vertskap for en middag for presidenten på Akershus slott kl. 19.30. Det er fotomulighet ved ankomst, og ved middagens start er det tilgang for en pool(NRK eller TV2, NTB Scanpix og en representant for ukepressen).

Medier som ønsker å dekke besøket må akkreditere seg ved å sende en e-post til lnb@mfa.no. E-posten må inneholde informasjon om navn, medium, mobiltelefon, e-postadresse og hvilke steder man ønsker akkreditering til. Akkrediteringsfrist: fredag 14. oktober 2016.   

Kontaktperson for akkreditering: Linken Berryman, 957 46 198. Pressekontakt Statsministerens kontor: Trude Måseide, 957 26 510.  
Pressekontakt Stortinget: Siri Bentserud Wingerei, 990 39 479, sib@stortinget.no.