Historisk arkiv

Én milliard dollar til barne- og mødrehelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Den globale finansieringsfasiliteten (GFF) for Every Woman Every Child kunne i dag melde om bidrag på 1005 millioner dollar fra Bill & Melinda Gates Foundation, Burkina Faso, Canada, Elfenbenskysten, Europakommisjonen, Danmark, Tyskland, Japan, Laerdal Global Health, Nederland, Norge, Qatar og Storbritannia.

Melinda Gates, Roch Marc Christian Kaboré, Erna Solberg og Kristalina Georgieva.
Melinda Gates, Roch Marc Christian Kaboré, Erna Solberg og Kristalina Georgieva. Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor

– I dag har vi stort håp om at verdens fattigste land kan bygge en sunn fremtid for kvinner, barn og unge. GFF-modellen er effektiv og formålstjenlig ettersom den er basert på et samarbeid med de aktuelle landene for å utvikle kapasitet til å bygge opp og opprettholde helsesystemer kvinner og barn trenger for å overleve, sier statsminister Erna Solberg.

Med dette vil GFF-modellen kunne utvides til de 50 landene som har de største helse- og ernæringsutfordringene, og bidra til å redde millioner av liv fram mot 2030.

GFF er en katalysator for helsefinansiering som skal bidra til at mottakerlandene endrer måten de investerer i kvinner, barn og ungdom på, for altfor lenge har deres helse- og ernæringsbehov konsekvent blitt nedprioritert og underfinansiert, noe som har resultert i mer enn fem millioner dødsfall årlig blant kvinner og barn – fem millioner dødsfall som kunne ha vært unngått.