Forsiden

Historisk arkiv

Koronasituasjonen: Pressekonferanse om nye økonomiske tiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg, finansminister Jan Tore Sanner, næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad orienterer om tiltak for å støtte bedrifter og næringsdrivende, sikre arbeidsplasser og styrke næringslivet som rammes hardt av koronavirusutbruddet i Norge.

Sted: Statsministerens kontor, Glacisgata 1.

Tidspunkt: Fredag 27. mars kl. 12.00.

Nett-tv Pressekonferanse om nye økonomiske tiltak

Se sendingen her

Se sendingen her

Flere omfattende tiltak er innført for å hindre spredning av korona-viruset i befolkningen. Departementene og SMK har innført egne tiltak for å hindre spredning blant besøkende og ansatte. Vi har derfor et svært begrenset antall plasser til mediene, og ber derfor om påmelding til smkinfo@smk.dep.no innen fredag 27. mars kl. 10.00. Ved stor pågang kan det bli aktuelt med poolordning for foto og video, og presse kan bli henvist til å følge pressekonferansen digitalt. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon om smittevern.

Presse som ikke har anledning til å møte, som ikke får plass, eller som ikke ønsker å komme på grunn av smittefare, kan sende inn spørsmål til smkinfo@smk.dep.no med teksten PK2703 i emnefeltet. Innsendingsfrist fredag klokka 12.15. Avsender-adressen må være registrert hos et mediehus eller oppgi frilans-oppdrag. Vi kan ikke garantere at alle spørsmålene blir stilt i pressekonferansen. For akkreditert presse er oppmøte senest klokken 11.45. Ta med gyldig pressekort og ID.

SMK legger til rette for deling av video og bilder. Bilder til fri bruk publiseres på Flickr. Pressekonferansen filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) og kan følges direkte på www.regjeringen.no. Der kan også videofilen lastes ned i etterkant. DSS distribuerer som vanlig publiseringspunkt til medier som vil sende pressekonferansen direkte. Kontaktperson for dette nås på telefon 22 24 88 45 eller dss-videoproduksjon@dss.dep.no.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider kan bruke følgende embed-kode:

<div id='wowza_player'></div><script id='player_embed' src='//player.cloud.wowza.com/hosted/k7fvkgpt/wowza.js' type='text/javascript'></script>

Pressekontakt er statssekretær Rune Alstadsæter, telefon 91 55 84 19, e-post ral@smk.dep.no og kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse, telefon 99 21 46 10, e-post ahj@smk.dep.no.

Pressekontakt for finansministeren er kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen, telefon 94 05 08 86, e-post therese-riiser.walen@fin.dep.no.

Pressekontakt for næringsministeren er kommunikasjonssjef Christine Spersrud Haug, telefon 97 52 67 59, e-post christine-spersrud.haug@nfd.dep.no.

Pressekontakt for barne- og familieministeren er kommunikasjonssjef Line Torvik, telefon 99 21 83 21, e-post line.torvik@bfd.dep.no.