Historisk arkiv

Feirer kvinnedagen med unge gründere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

8. mars møter statsminister Erna Solberg og næringsminister Iselin Nybø fem kvinnelige gründere digitalt.

Nett-tv Feirer kvinnedagen med unge gründere

Se sendingen her

Se sendingen her

For en tid tilbake ba statsministeren på Linkedin om forslag til bedrifter hun burde ta en prat med, og dagens deltakere svarte på posten.

De fem gründerne skal snakke med Solberg og Nybø om erfaringer fra å starte egen bedrift, om likestilling og om hvordan skape flere jobber framover.

Møtet streames her, og presse som ønsker å delta på møtet kan kontakte kommunikasjonsrådgiver Ella Bye, tlf 932 68 350 eller eeb@smk.dep.no

Tid: 8. mars kl. 08.00-08.45.

Deltakere:

Statsminister Erna Solberg

Næringsminister Iselin Nybø

Charlotte Aschim
Gründer av TotalCtrl. En startup som jobber for å minke matsvinn gjennom teknologiske løsninger og rekrutterer folk som trenger jobb og en hverdag med større mening.

Emma Lunden
Har startet Bærekraftsfestivalen som har som mål at Kristiansand skal bli Norges fremste by innen bærekraft og gjøre bærekraft attraktivt for blant andre unge, næringsliv og besøkende

Sherry Hakimnejad
Gründer av Kompass & co som skaper arbeidsplasser og sysselsetter ungdom i alder 15-25 år som vokser opp i sårbare omgivelser.

Natasha Jankovic
Gründer av Packoorang som lager emballasje som kan brukes flere ganger. Emballasjeforsøpling representerer en tredel av miljøforurensningen.

Bintu Zahara Sakor
Grunnlegger av Muzofund. Startup som hjelper kvinnestyrte bedrifter til å overkomme finansielle barrierer, nå sine mål og bygge bærekraftig samfunn.