Historisk arkiv

Statsministeren har varslet avskjedssøknad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Etter finanstalen i Stortinget i formiddag ba statsminister Erna Solberg om ordet for å varsle at hennes regjering vil søke avskjed i statsråd på Slottet i dag kl. 13.00.

Statsminister Erna Solberg sitter ved et bord og skriver under på regjeringens avskjedssøknad.
Statsminister Erna Solberg skriver under på regjeringens avskjedssøknad. Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor

Statsministerens meddelelse har denne ordlyden:

«President, Stortingsvalget 13. september 2021 har gitt som resultat at det foreligger et parlamentarisk grunnlag for en ny regjering.

Jeg vil derfor i statsråd i dag kl. 13.00 legge frem en søknad om avskjed for regjeringen.

Jeg vil råde Hans Majestet Kongen til å henvende seg til lederen for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, da han er statsministerkandidat for de to partiene som er beredt til å danne regjering.»

Statsminister Erna Solberg skriver under på regjeringens avskjedssøknad. Sitter ved et bord på Statsministerens kontor.
Erna Solberg. Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor

Til red.:
Kl. 15.00 i dag holder statsministeren pressekonferanse i anledning avskjedssøknaden og det kommende regjeringsskiftet, i presserommet i Regjeringens representasjonsanlegg. Oppmøte for presse med pressekort og gyldig id i Riddervoldsgate 2 fra kl. 14.30.

Det blir ingen presseanledning på Slottsplassen etter dagens statsrådsmøte. Den finner sted på dagen for selve regjeringsskiftet. Stillbilder fra statsrådsmøtet vil være tilgjengelige fra Det kongelige hoff via NTB som har fotopool.

Vi kommer tilbake med detaljer om regjeringsskiftet i en egen pressemelding.

Pressekontakter er statssekretær Rune Alstadsæter, telefon 91 55 84 19, e-post ral@smk.dep.no og fagdirektør Tor Borgersen, telefon 90 93 89 87, e-post tab@smk.dep.no.

Statsminister Erna Solberg står på talerstolen i Stortinget
Statsminister Erna Solberg gir beskjed til Stortinget at hun kommer til å søke avskjed for regjeringen. Foto: Morten Brakestad/Stortinget