Historisk arkiv

Regjeringen Solberg

Vaksine-avtale med Litauen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Norge og Litauen har i dag undertegnet avtaler om utlån av vaksiner mot covid-19. Dette innebærer at Norge låner 100 000 doser av Pfizer-vaksinen fra Litauen, samtidig som Litauen låner 100 000 doser av Janssen-vaksinen fra Norge. Det er stor etterspørsel etter Janssen-vaksinen i Litauen, særlig siden den er godkjent som en éndosevaksine.

- Jeg er glad for denne avtalen, som vil bidra til at både Norge og Litauen kan øke tempoet i vaksineringen. Det er et godt eksempel på hvordan samarbeid på tvers av landegrensene gjør at vi kan bekjempe pandemien raskere, sier statsminister Erna Solberg (H).

Dette samarbeidet vil derfor bidra til å øke vaksinasjonstempoet i begge land. Folkehelseinstituttet mottar dosene fra Litauen allerede i morgen, torsdag.

- I Norge vil disse ekstra dosene være et viktig bidrag til at kommunene enda raskere kan tilby første vaksinedose til alle sine innbyggere. Vaksinen er vår vei ut av pandemien. Det gjør at vi kan få flere tilbake i jobb, øke verdiskapingen i landet og få fart på Norge igjen, sier Solberg.