Historisk arkiv

Nyheter

Høynivåkonferanse om kvinners rettigheter i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Mye er oppnådd for kvinner i Afghanistan, men utviklingen er skjør og landets jenter har det fremdeles vanskeligere enn nesten noe annet sted i verden. De frykter å bli glemt og at deres fremskritt kan bli forhandlet bort. Derfor er dagens møte i Oslo svært viktig, sa statsminister Erna Solberg da hun søndag 23. november åpnet konferansen om kvinners rettigheter i Afghanistan sammen med utenriksminister Børge Brende.

- Mye er oppnådd for kvinner i Afghanistan, men utviklingen er skjør og landets jenter har det fremdeles vanskeligere enn nesten noe annet sted i verden. De frykter å bli glemt og at deres fremskritt kan bli forhandlet bort. Derfor er dagens møte i Oslo svært viktig, sa statsminister Erna Solberg da hun søndag 23. november åpnet konferansen om kvinners rettigheter i Afghanistan sammen med utenriksminister Børge Brende.

Konferansen "Oslo Symposium on Advancing Women’s Rights and Empowerment in Afghanistan" ble arrangert i samarbeid med afghanske og amerikanske myndigheter. Formålet var å vise at den internasjonale støtten til Afghanistans kvinner vil fortsette, samt å stake ut kursen for videre samarbeid. Anbefalingene fra møtet vil være viktige for Afghanistans reformer og bistanden som planlegges i årene fremover.

Statsminister Erna Solberg, Afghanistans førstedame Rula Ghani og utenriksminister Børge Brende. (UD/ Kilian Munch)