Historisk arkiv

Norske borgere kan møte nye innreisetiltak i andre land

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet gjør norske borgere oppmerksom på at enkelte land innfører tiltak og/eller restriksjoner ved innreise som har betydning for norske borgere eller de som kommer reisende fra Norge. Derfor oppfordrer vi norske borgere som er på reise, eller som vurderer å reise, til å sette seg godt inn i innreisebestemmelsene for det eller de landene de skal til.

Situasjonen endrer seg fort. Land kan raskt innføre innreiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med koronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger bli kansellert eller andre tiltak kan iverksettes. Mye informasjon finnes på våre og på Folkehelseinstituttet sine nettsider. Utenriksdepartementet kan ikke garantere at det ikke skjer endringer på kort varsel.

Det er alltid den enkelte som selv bestemmer om han eller hun skal reise. Det er lurt å ta sikkerhetshensyn og holde seg oppdatert på den lokale situasjonen. 

Husk å registrere deg på reiseregistrering.no. Ved behov for konsulær bistand, ta kontakt med den norske ambassaden i landet du befinner seg i eller UDs operative senter på telefon +47 23 95 00 00.