Historisk arkiv

Norges ambassadør i Pakistan omkommet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pakistanske myndigheter har informert om at Norges ambassadør til Pakistan, Leif Holger Larsen, er omkommet i en helikopterstyrt i landet.

- Det er med stor sorg vi i dag har mottatt beskjeden om at ambassadør Leif Holger Larsen er omkommet i Pakistan. Våre tanker går til hans nærmeste familie og pårørende, sier utenriksminister Børge Brende.

Ambassadør Leif Holger Larsen- Leif Holger Larsen var en av våre beste og mest erfarne diplomater. Han var en godt likt og høyt respektert kollega. Hans venner og kolleger i Utenriksdepartementet og rundt omkring på våre utenriksstasjoner er dag i sorg, sier utenriksminister Brende.

Ambassadør Leif Holger Larsen som omkom i en helikopterulykke. Foto: Newsweek, Pakistan

Utenriksministeren snakket i dag med den pakistanske presidentens utenrikspolitiske rådgiver, Sartaj Aziz. Larsen var på en tur organisert av pakistanske myndigheter sammen med om lag 30 diplomater i området Gilgit-Baltistan som ligger nord i landet.

- Etter hva vi har fått opplyst, var det flere drepte og skadde. Vi kondolerer deres familier og pårørende, sier utenriksministeren.

Larsen har jobbet i utenrikstjenesten siden han begynte som aspirant i 1984. Larsen var spesialutsending for Pakistan og Afghanistan før han tiltrådte som ambassadør i Pakistan september i fjor.

Leif Holger Larsen ble 61 år og etterlater seg ektefelle og en sønn.