Forsiden

Historisk arkiv

Presseinformasjon

Kronprinsparet på offisielt besøk til Canada 7.-10. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

H.K.H. kronprins Haakon og H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit besøker Ottawa, Toronto og St. John’s i Canada 7. til 10. november 2016. Kronprinsparet blir ledsaget av flere representanter fra regjeringen og norsk næringsliv. Hovedelementer i programmet er næringsliv, teknologi og innovasjon, kultur/kreative næringer og arktiske spørsmål.

Frist for akkreditering er 28. oktober. 

Kronprinsparet starter besøket i Ottawa mandag 7. november med blant annet møte og lunsj med generalguvernør David L. Johnston. De vil videre delta på en utstilling og seminar om Arktis. Om kvelden blir det mottakelse med gjester fra det offisielle Canada hvor den norske pianisten og komponisten Ola Gjeilo vil opptre sammen med kanadiske musikere og kor. Det legges også opp til et møte med media i forbindelse med besøket til Ottawa.  

Kronprinsparet reiser 8. november til Toronto hvor kronprinsen vil delta på en workshop for norsk og kanadisk musikkindustri. Kronprinsessen deltar på et arrangement for fremme av norsk litteratur sammen med forfatterne Erlend Loe og Hilde Kristin Kvalvaag. Kronprinsparet vil være tilstede på et innovasjonsseminar på Ryerson University, inkludert et besøk til Student Learning Centre (tegnet av Snøhetta).

Kronprinsparet deltar videre på en «Red Carpet Screening» av den norske Oscar-nominerte filmen «The King’s Choice» («Kongens nei») og en seremoni ved minnesteinen i Little Norway Memorial Park. Kronprinsparet vil også delta på næringslivsworkshops om mangfold, medtech og start up-initiativer, samt tunnelteknologi. Avreise til St. John’s om kvelden 9. november.  

I St. John’s treffer kronprinsparet deltakerne på et norsk-kanadisk seminar om sikkerhet og beredskap i Arktis og får en omvisning på treningssimulatorer utviklet av Kongsberg Gruppen. Videre vil de delta på lunsj og seminarer om akvakultur og olje- og gassindustrien. De får en omvisning på Polarnatt-utstilling, og vil være tilstede på et forum om havforskning i Arktisk.

Kronprinsparet vil delta på et åpent litteraturarrangement på Memorial University of Newfoundland. Det blir også møte med norsk presse i St. John’s. Besøket avsluttes med en mottakelse for blant annet næringsliv og representanter for provinsmyndigheter. Det offisielle programmet avsluttes tidlig kveld 10. november.

Praktisk informasjon:

Hoteller:
Pressen kan booke direkte via lenkene på følgende hoteller hvor ambassaden har forhåndsreservert rom:

Ottawa:
The Westin  - pris: 209 CAD inkl. Frist: 17. oktober.

Toronto:
Chelsea Hotel - pris: 199 CAD inkl frokost. Frist: 18. oktober.

St.John's:
Sheraton Newfoundland  - pris: 159CAD (inkluderer ikke frokost) . Frist: 26. oktober.

Transport:
Det blir satt opp pressebuss i Ottawa, Toronto og St.John's.

Videre er det satt opp charterfly Ottawa - Toronto 8. november hvor pressen får plass (pris: kr 800,-). Tilsvarende vil det være charterfly fra Toronto-St. John's 9. november (pris: kr. 1500,-).

NB: det må søkes om eTA (electronic Travel Authorization)

Dette er en enkel prosess som må foretas før avreise for dem som ikke allerede har et eTA tilknyttet sitt pass.

Akkrediteringsfrist: fredag 28. oktober 2016. Akkreditering sendes til: khj@mfa.no.

Pressekontakt: Kristin Helene J. Hafseld, mobil: 916 18 604 / khj@mfa.no.