Historisk arkiv

Presseinformasjon

Giverlandsmøte for Palestina (AHLC) i New York 18. september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Børge Brende leder giverlandsmøtet i Ad Hoc Liaison Committee (AHLC) som finner sted i New York 18. september.

- Utsiktene for den palestinske økonomien er bekymringsfulle. Det er viktig at noen av de største hindrene for vekst i den palestinske økonomien fjernes. Vi vil bruke dette giverlandsmøtet i New York til å drøfte en felles strategi for å håndtere de økonomiske utfordringene, sier utenriksminister Brende.  

Det er FN som er vertskap for møtet, der palestinske myndigheter er representert ved visestatsminister Ziad Abu Amr og finansminister Shukri Bishara. Regionalminister Tzachi Hanegbi representerer Israel. I tillegg vil ministre og representanter fra de største giverne delta, inkludert USAs spesialutsending Jason Greenblatt.  

Giverlandsgruppen for Palestina ble etablert i 1993 etter den første Oslo-avtalen, og har som mål å bygge palestinske institusjoner og styrke den palestinske økonomien. Denne innsatsen har vært en viktig støtte for arbeidet med å løse konflikten mellom israelerne og palestinerne.

AHLC er det eneste internasjonale forumet der begge parter deltar i dialog med giverne og det internasjonale samfunnet. De siste årene har giverlandsgruppen møttes to ganger i året. Les mer om AHLC her.

Ministermøtet finner sted mandag 18. september i konferanserom 7 i FNs hovedkvarter fra klokka 18.00 til 20.00. Presse inviteres til en fotomulighet før møtet starter. Utenriksminister Brende vil være tilgjengelig for pressen i etterkant av møtet, ca klokka 20.15.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen, mobil +47 917 22 022 (med på reisen).