Forsiden

Historisk arkiv

– Brexit-avtale er gode nyheter for Storbritannia, EU og Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

– Jeg vil gratulere Storbritannia og EU med å ha blitt enige om en avtale for sitt fremtidige forhold. Dette er gode nyheter for Storbritannia, EU og Norge. En avtale vil gi forutsigbarhet for alle, også oss, sier statsminister Erna Solberg.

Nå må avtalen gjennom de formelle prosedyrene i Storbritannia og EU. Norge har på plass ordninger, enten midlertidige eller permanente, på en rekke områder, og er godt rustet for det som vil være en ny situasjon også for norske bedrifter og borgere.

– Målet vårt har hele tiden vært å bevare mest mulig av det gode samarbeidet og de gode betingelsene vi har i dag i samarbeidet med Storbritannia. Det mener jeg vi i stor grad har fått til. Men uavhengig av våre forberedelser vil det være områder hvor samarbeidet med Storbritannia blir mer krevende når de forlater det indre marked og andre samarbeidsordninger som er basisen for mye av samarbeidet mellom Norge og Storbritannia i dag, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Norge er klare for overgangen 1. januar, og arbeider videre for en frihandelsavtale med Storbritannia.

–  Sentralt i Norges forberedelser er den midlertidige vareavtalen som sørger for at vi unngår toll på industrivarer etter nyttår. Samtidig fortsetter vi arbeidet med frihandelsavtalen slik at den kan tre i kraft så raskt som mulig, sier næringsminister Iselin Nybø.

Les mer om Norge og brexit