Forsiden

Historisk arkiv

Endring i reiseråd for Belgia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til Belgia. Endringene gjelder fra og med 1. august.

Med bakgrunn i Folkehelseinstituttets vurdering av smittesituasjonen for korona i Belgia, har regjeringen besluttet å endre landets status i smittekartet for Europa fra grønt til rødt. Dermed endres også reiserådet. Alle reisende fra Belgia som ankommer Norge fra og med 1. august blir ilagt ti dagers karantene. Karanteneplikten trer i kraft ved midnatt, natt til lørdag 1. august. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon.

- Vi ser at flere land i Europa dessverre opplever økende smittetall. Det gjør det nødvendig å løpende vurdere reiserådene, både for nordmenns trygghet på reise og fordi vi ønsker å begrense smitte til Norge. Selv om man nå kan reise til enkelte land uten å komme i karantene når man kommer hjem, er det fortsatt ingen oppfordring til å reise. Alle som vurderer å reise til utlandet må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen dit de skal reise. Endringer både i smittesituasjonen og i lokale restriksjoner kan endre seg raskt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

- Personer som har kommet fra land som i ettertid får status som rødt, må være spesielt oppmerksomme på symptomer på covid-19. Det er svært viktig at de tester seg hvis de skulle få symptomer, og er nøye med å holde minst en meter avstand til andre, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Folkehelseinstituttet oppdaterer oversikten over hvilke land og regioner som tilfredsstiller smittekriteriene hver 14. dag. Oppdateringer i form av nye «røde områder» kan komme oftere dersom et land, eller en region i et nordisk land, får en forverret smittesituasjon.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for. Dette reiserådet gjelder til og med 20. august. For oversikt over hvilke land i EØS/Schengen-området og land og regioner i Norden det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart og UDs reiseinformasjon.

Mer informasjon finnes på regjeringen.no/reiseinformasjon.