Historisk arkiv

Reiserådet endres for enkelte land i EØS/Schengen-området fra 15. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet gjør unntak fra reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land i verden. Unntak gjelder for land i EØS/Schengen fra og med 15. juli.

- Fra 15. juli endrer vi reiserådet for land i Europa med tilfredsstillende smittenivå. Reiserådet endres for land som unntas karanteneplikt ved innreise til Norge, det vil si land som tilfredsstiller Folkehelseinstituttets smittekriterier, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Mer informasjon om hvilke land dette gjelder og hva kriteriene er finnes på Folkehelseinstituttets nettsider. Denne oversikten oppdateres jevnlig. 

I tillegg har UD fra 15. juni gjort unntak for reiser til områder i Norden der smittespredningen er innenfor FHIs kriterier.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenfor EØS/Schengen-området. Dette reiserådet gjelder til og med 20. august.

- Selv om UD fra 15. juli gjør unntak fra reiserådet for de landene som FHI anbefaler, så er ikke det en oppfordring til å reise. De som planlegger en reise må sette seg godt inn i restriksjoner og smittevernregler for det landet man planlegger å reise til. Smitteutviklingen i Europa er fortsatt uoversiktlig og kan endre seg raskt. Hver enkelt bør tenke nøye gjennom om det er nødvendig å reise, sier Eriksen Søreide.

De som likevel velger å reise utenlands, må ha gyldig pass og reiseforsikring. Som alltid oppfordrer UD til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Man bør sette seg godt inn i smittesituasjonen i landet man reiser til. Tiltak og restriksjoner kan være annerledes og mer omfattende enn norske smittevernregler. Mer informasjon finnes på regjeringen.no/reiseinformasjon.