Historisk arkiv

Endring i reiseråd for områder i Finland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at sykehusdistriktene Mellersta Österbotten og Satakunta i Finland går fra gult til rødt på smittekartet for Europa.

Dermed endres også reiserådet, og Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til dette området. Alle reisende fra dette området som kommer til Norge fra og med midnatt, natt til mandag 17. mai, og som fyller kriteriene for unntak fra gjeldende innreiseregler, blir ilagt ti dagers karantene ved innreise. Les mer om innreise til Norge her. I utgangspunktet kan kun utlendinger som er bosatt i Norge reise inn i Norge nå.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak fra reiserådet for. Dette reiserådet gjelder i utgangspunktet frem til 25. mai. For oversikt over hvilke land i EØS/Schengen-området og land og regioner i Norden det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart og UDs reiseinformasjon.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til mandag 17. mai. Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. UDs reiseråd er et råd, ikke et forbud, men det å reise i strid med UDs reiseråd kan  likevel få konsekvenser for reiseforsikringen din. Den enkelte må også være klar over at UDs evne til å yte konsulær bistand kan være begrenset i land hvor det er reiseråd. I ytterste konsekvens vil UD ikke kunne hjelpe deg hvis du får problemer.