Historisk arkiv

Regjeringen Solberg

Endring i reiseråd for områder i Norden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at Færøyene og sykehusdistriktene Södra Savolax og Kajanaland i Finland går fra gult til rødt på smittekartet for Europa.

Dermed endres også reiserådet, og Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til disse områdene. Alle reisende fra disse områdene som kommer til Norge fra og med midnatt, natt til mandag 31. mai, og som fyller kriteriene for unntak fra gjeldende innreiseregler, blir ilagt ti dagers karantene ved innreise. Les mer om innreise til Norge her.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak fra reiserådet for. Dette reiserådet gjelder frem til 1. juli. For oversikt over hvilke land i EØS/Schengen-området og land og regioner i Norden det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart og UDs reiseinformasjon. Fra og med uke 21 tas Storbritannia igjen med i FHIs vurderinger, på lik linje med EØS-landene. Storbritannia er rødt på smittekartet for Europa.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til mandag 31. mai. Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. UDs reiseråd er et råd, ikke et forbud, men det å reise i strid med UDs reiseråd kan  likevel få konsekvenser for reiseforsikringen din. Den enkelte må også være klar over at UDs evne til å yte konsulær bistand kan være begrenset i land hvor det er reiseråd. I ytterste konsekvens vil UD ikke kunne hjelpe deg hvis du får problemer.