Historisk arkiv

Regjeringens handlingsplan for universell utforming

Til innholdsfortegnelse

6 Organisering av arbeidet

Buet gangvei uten trapper

Utsiktstien på Eldhusøya i Averøy kommune i Møre og Romsdal er en rundtur som passer alle. En oppbygd gangbane skjermer terrenget og gir god tilgjengelighet. Foto: Jan Andresen / Statens vegvesen.

BLD er koordinerende departement for handlingsplanen med spesielt ansvar for problemstillinger og tiltak som går på tvers av sektorer. Handlingsplanens stimuleringsmidler på 26 millioner kroner (2015) vil bli styrt mot tverrsektorielle og høyt prioriterte tiltak. Sektoransvarsprinsippet er grunnleggende for gjennomføring av tiltakene i planen. Departementene har ansvar for inkludering og gjennomføringen på sine sektorområder. Det vil bli opprettet et forum for utveksling av informasjon og synspunkter på tiltak, profil og fremdrift i handlingsplanen. Planen vil ha en virketid på 5 år. Interesseorganisasjoner, faglige organisasjoner og faginstanser vil bli invitert til å delta. Forumet vil bli administrert av Deltasenteret/Bufdir.

Krediteringer

Det er benyttet forsknings- og utredningsresultater og statistikk fra: Arbeidsforskningsinstituttet, Transportøkonomisk institutt, Norsk institutt for by- og regionforskning, Analyse & Strategi, Oslo Economics, Universell utforming as, Vista Utredning as, WSP Analys & Strategi, Statens kartverk, Jernbaneverket, Norges statsbaner, Avinor, Deltasenteret/Bufdir og Statistisk sentralbyrå.

Utgitt av: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementetOffentlige institusjoner kan bestille flere eksemplarer fra:Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjonInternett: www.publikasjoner.dep.noE-post: publikasjonsbestilling@dss.dep.noTelefon: 222 40 000Publikasjonskode: Q-1233 BIllustrasjon og design: Gjerholm Design AS, Aina HuusTrykk: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon

1/2016 – opplag 1000