Historisk arkiv

EU-delegasjonen søker informasjonsrådgiver

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Europaportalen

SØKNADSFRIST: 3. januar 2014

Norges største utenriksstasjon søker informasjonsrådgiver med gode kunnskaper om og interesse for Norges samarbeid med EU. Søknadsfrist: 3. januar 2014.

Informasjonsteamet ved EU-delegasjonen har spennende og varierte arbeidsoppgaver. Vi søker nå informasjonsrådgiver. Søknadsfrist: 3. januar 2014


Den norske EU-delegasjonen i Brussel er med sine 60 medarbeidere Norges største utenriksstasjon. Vår oppgave er å representere regjeringen overfor EU på områder som berører Norge og EU. Delegasjonen mottar årlig mer enn 7.000 besøkende - fra statsråder og stortingspolitikere til studenter, representanter for lokale og regionale myndigheter, næringsliv og interesseorganisasjoner.


EU-delegasjonen i Brussel søker informasjonsrådgiver


EU-delegasjonen har en omfattende besøksvirksomhet. Vi har det daglige redaksjonsansvaret for Europaportalen, regjeringens nettsted for informasjon om Norges samarbeid med EU. I tillegg arrangerer EU-delegasjonen en rekke seminarer og konferanser. 

Arbeidsoppgavene omfatter blant annet:

  • Informasjonsarbeid rettet mot norske og utenlandske målgrupper
  • Redaksjonelt arbeid med Europaportalen og sosiale medier
  • Planlegging og gjennomføring av foredrag for besøkende grupper
  • Pressearbeid, inkludert medieovervåkning
  • Organisering av seminarer og konferanser i dialog med ulike samarbeidspartnere
  • Interninformasjon

Vi er på jakt etter en engasjert, fleksibel og samfunnsinteressert informasjonsrådgiver som har gode kunnskaper om og interesse for norsk europapolitikk og Norges samarbeid med EU. Vi kan tilby spennende, selvstendige og varierte arbeidsoppgaver i et godt, sosialt og internasjonalt tverrfaglig arbeidsmiljø.

Du må ha høyere utdanning, helst innenfor kommunikasjon eller journalistikk og gjerne i kombinasjon med statsvitenskap/europastudier. Erfaring fra presse- eller kommunikasjonsarbeid er en forutsetning, og kjennskap til norsk forvaltning er en fordel. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne vil bli tillagt vekt i vurderingen av aktuelle kandidater.

Vi ønsker en kollega med stor arbeidskapasitet, sans for godt og presist språk og vilje til å skape resultater i samarbeid med gode kolleger på Norges største utenriksstasjon. Vi ser etter en person som er selvstendig, kreativ, fleksibel, serviceinnstilt, som har gode samarbeidsevner og som liker å jobbe i team.

Vi tilbyr ansettelse på fast, lokal belgisk kontrakt og lønn etter avtale. Stillingen har en prøvetid på seks måneder og innebærer sikkerhetsklarering. Ønsket tiltredelse snarest, etter avtale.

Søknad med resymé (CV), vitnemål og referanser sendes elektronisk til eu.brussels@mfa.no. Skriv «Informasjonsrådgiver» i e-postens emnefelt. Søknadsfrist: 3. januar 2014

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Informasjonsråd Lars-Erik Hauge, telefon +47 2395 3492, e-post LEH@mfa.no
  • Administrasjonssjef Liv-Kari Rudsbråten på telefon + 47 2395 3436, e-post LKRU@mfa.no


Les mer om Norges delegasjon til EU på Europaportalen
Les mer om Norge og EU her