Historisk arkiv

Regjeringens gave

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: regjeringen.no

Søndag 17. januar skal det markeres at kong Harald og dronning Sonja har vært Norges kongepar i 25 år. Kong Olav hadde vært konge i over 33 år da han døde 17. januar 1991.

I forbindelse med 25-årsmarkeringen vil det være flere utendørsarrangementer i Oslo sentrum. Arrangementene er gratis og åpne for alle, og vil være spesielt tilrettelagt for barn og unge.

På Universitetsplassen blir det sceneshow og ulike aktiviteter som kroneverksted, eventyrlavvo og fotovegg. I tillegg vil det være salg av mat og drikke. På Slottsplassen er det vinteraktiviteter for barn og unge, med blant annet snowboard, skihopp og skiskyting med laser. I Spikersuppa kan barna prøve kunstløp.

For kongeparet blir det holdt en festforestilling i Universitetets Aula. På grunn av begrenset plass er forestillingen kun for inviterte gjester, men den vil bli vist på storskjerm ute på Universitetsplassen. Forestillingen vil også bli vist på NRK1 samme kveld, og den er fritt tilgjengelig for andre medier som ønsker å sende den.

Arrangementet på Universitetsplassen og festforestillingen i Universitetets Aula er regjeringens gave til kongeparet i anledning 25-årsmarkeringen. I tillegg er det et tett samarbeid med idretten om aktivitetene på Slottsplassen og i Spikersuppa.