Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Landbruks- og matminister Dale åpner Lokalmatsenteret SA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mandag 4. september er landbruks- og matminister Jon Georg Dale på besøk i Østfold, hvor han skal åpne Lokalmatsenteret SA på Rygge.

Lokalmatsenteret SA er organisert som et samvirke med felles salgsapparat og markedsføring av produktene. Målet med satsinga er at både produsentene og forbrukerne skal få enklere tilgang til lokalmaten og større valgfrihet når de skal gjøre innkjøpene sine. På sikt skal det også bli eit kompetansesenter for lokalmatprodusenter.

Omsetningen av lokalmat har fått et merkbart oppsving de siste årene, med en årlig vekst på 7 prosent i snitt. Gjennom dagligvarehandelen var omsetningen på 4,8 milliarder i 2016. (Tall: Nielsen Norge okt. 2016). Tall fra Matmerk viser at 7 av 10 nordmenn er villige til å betale ekstra for lokal mat og drikke, og at 5 av 10 nordmenn mener at lokale mat- og drikkeopplevelser er viktige når de reiser som turister i Norge.

Distribusjon er en utfordring for mange av de mindre produsentene, og samtidig er det en nøkkel for at produktene skal nå ut til forbrukerne uten å miste kvaliteten på veien. Her kan Lokalmatsenteret SA spille en viktig rolle framover.

I forbindelse med åpningen av Lokalmatsenteret SA skal landbruks- og matminister Dale, i samarbeid med Matmerk, dele ut to Spesialitetsmerker til Dyre gård. Hans Olav Bjerketvedt fra Dyre Gård er også sentral i etableringen av det nye senteret.

Lokalmatsenteret SA, Rygge
Mandag 4. september kl 13– 14.
Adresse: Ryggeveien 123.

Denne dagen besøker landbruks- og matminister Dale også Ertnes Kjøttforretning  AS (kjøtt og delikatesse fra egen produksjon og basert på norsk kjøtt) kl. 14.15-15. Varnaveien 35, Moss.

Kontaktperson for landbruks- og matministeren:
Seniorrådgiver Heidi E. Riise, 975 17 227.

Til toppen