Historisk arkiv

Statsministeren og forsvarsministeren deltar på markering på Evenes av at det første nye maritime overvåkningsflyet P-8 har landet i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Støre

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Sted: Evenes militære flystasjon

Kun for pressen

Tirsdag 1. mars gjennomføres en markering av mottak av P-8 på Evenes. Det blir blant annet mulig å delta på omvisning om bord av flyet. Arrangementet er åpent for presse. Statsminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Odd Roger Enoksen, forsvarssjef Eirik Kristoffersen, Sjef Luftforsvaret Rolf Folland og nyutnevnt direktør i Forsvarsmateriell Gro Jære er blant gjestene.

Flyets viktigste oppgave blir å overvåke Norges enorme havområder.

Priv-til-red.:

Markeringen inneholder orienteringer, taler, musikk og omvisning. Media inviteres til å være til stede under hele markeringen og det vil være mulighet for intervjuer samt og omvisning inne i flyet.

Påmelding til kommunikasjonssjef i Luftforsvaret oberstløytnant Stine Barclay Gaasland innen 28. februar kl. 15.00 på sgaasland@mil.no eller mobil 95741532. Kun med gyldig pressekort. 


Kontaktpersoner:
- For statsministeren: Anne Kristin Hjukse, anne-kristin.hjukse@smk.dep.no, mobil 99 21 46 10
- For forsvarsministeren: Lars Gjemble, Lars.Gjemble@fd.dep.no, mobil 90973891
- For Forsvarsmateriell: Endre Lunde, enlunde@mil.no, mobil 90853270
- For Forsvaret: Stine Gaasland, sgaasland@mil.no, mobil 95741532

Les hele presseinvitasjonen her: https://www.forsvaret.no/aktuelt-og-presse/presse/pressemeldinger/presseinvitasjon-p-8-maritime-patruljefly-ankommer-norge