Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Enighet om ny avtale om inkluderende arbeidsliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Regjeringen og partene i arbeidslivet underskriver i dag en ny avtale om inkluderende arbeidsliv. Avtalen presenteres på en pressekonferanse i ettermiddag.

Regjeringen og partene i arbeidslivet er i dag blitt enige om en ny avtale om inkluderende arbeidsliv. Avtalen presenteres på en pressekonferanse i ettermiddag.

Tid: Onsdag 24. februar, kl. 15-16
Sted: R4, Plenumssalen, regjeringskvartalet.

Statsministeren, arbeidsministeren og organisasjonene presenterer løsningen.

– Vi er enige om å øke innsatsen for å nå målene om å forebygge sykefravær og hindre utstøting og frafall fra arbeidslivet. Jeg er svært glad for at vi gjennom godt trepartssamarbeid har fått til dette. Det betyr at vi kan få ned sykefraværet og øke inkluderingen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

– Det er nå arbeidet med å få ned sykefraværet virkelig begynner. Avtalen bygger på det vi vet virker; tett oppfølging av den sykmeldte fra lege, NAV og arbeidsgiver, samt økt tilrettelegging for nærvær. Dette skal det nå arbeides systematisk med, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Pressekonferansen finner sted i plenumssalen i R4. Pressekonferansen sendes også direkte på Nett-TV.

Etter pressekonferansen, om lag kl. 16.30, besøker Stoltenberg og Bjurstrøm Ringnes Bryggeri på Gjelleråsen, der de får en orientering om bedriftens arbeid innenfor IA-avtalen. Det blir også en omvisning og møte med de ansatte, i tillegg til mulighet for separatintervjuer.

Adresse: Bryggeriveien 2, Gjelleråsen. Oppmøte ved hovedporten senest kl. 16.20.

Pressekontakter:  
For statsministeren: statssekretær Mina Gerhardsen, telefon 918 52 986.
For arbeidsministeren: kommunikasjonssjef Kristin Hetle, telefon 916 73 515.

 

Til toppen