Historisk arkiv

10 millioner til opprydding i renholdsbransjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

I samarbeid med partene i arbeidslivet vil regjeringen iverksette en særlig innsats i bransjer som er utsatt for useriøsitet og sosial dumping, gjennom treparts bransjeprogrammer. Renhold er første bransje ut.

 – Renholdsbransjen er preget av svært lav organisasjonsgrad, utstrakt bruk av underleverandører og høyt innslag av utenlandsk arbeidskraft. Et første og svært viktig tiltak vil være å få på plass en offentlig godkjenningsordning for renholdsvirksomheter, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

 Godkjenningsordningen skal baseres på de kravene som stilles for å drive lovlige virksomheter, kombinert med en effektiv kontrollordning. Den skal omfatte flere relevante myndigheter i tillegg til Arbeidstilsynet.

Regjeringen har de siste årene hatt en omfattende satsing mot sosial dumping i tilknytning til de senere års omfattende arbeidsinnvandring. Treparts bransjeprogrammer kommer inn som et nytt element for å forsterke arbeidsmiljøarbeidet og arbeidet for anstendige og seriøse arbeidsforhold. For å komme i gang med dette arbeidet, vil derfor regjeringen bevilge 10 millioner til igangsettelse av treparts bransjeprogram.

– Jeg har tro på at en forpliktende satsing og samarbeid mellom partene i arbeidslivet og myndighetene vil gi resultater, sier Bjurstrøm.

 

Mer om budsjettet