Historisk arkiv

25 millioner til ny offensiv mot ufrivillig deltid og for heltid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Regjeringen vil bevilge 25 millioner kroner i 2011 som et ledd i en treårig offensiv for å begrense ufrivillig deltid og bedre muligheten for heltid.

– Ufrivillig deltid rammer særlig kvinner i visse bransjer og problemet er spesielt alvorlig for de som blir værende i en deltidsstilling i lengre tid. Samtidig finnes det flere eksempler på at arbeidsgivere i samarbeid med arbeidstakerne har funnet fram til arbeidstidsordninger og bemanningsløsninger som reduserer uønsket og unødvendig deltid, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm

Bevilgningen på 25 millioner kroner skal gå til å finansiere ulike tiltak og prosjekter som tar for seg organisering av arbeidet i enkeltvirksomheter og forhold på den enkelte arbeidsplass. Det skal blant annet skje gjennom nye lokale pilotforsøk og forsøksprosjekter, spredning av kunnskap og gode eksempler og utvikling av lokal kompetanse.

I tillegg skal midlene brukes til forsøk og piloter rettet mot etter- og videreutdanning av enkeltarbeidstakere for å styrke deres mulighet til å komme seg over fra deltid til heltid.

Det tas sikte på at satsingen skal strekke seg over tre år.

 

Mer om budsjettet