Historisk arkiv

Økt innsats mot trygdesvindel i 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Regjeringen vil styrke Arbeids- og velferdsetatens arbeid med å forebygge og avdekke trygdemisbruk med nye verktøy og 5 millioner kroner i 2013.

Regjeringen vil styrke Arbeids- og velferdsetatens arbeid med å forebygge og avdekke trygdemisbruk med nye verktøy og 5 millioner kroner i 2013.

‒ Trygdesvindel er alvorlig økonomisk kriminalitet, og en aktiv innsats mot trygdesvindel er viktig for å sikre velferdsordningenes legitimitet i befolkningen, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt.

Innsatsen mot trygdesvindel vil ha et helhetlig og bredt perspektiv. Arbeidet med å få på plass et godt kvalitetssystem, god intern kontroll for ytelsesforvaltningen og ikke minst IKT-moderniseringen er sentrale elementer.

I 2013 er det en særskilt satsing som hovedsakelig vil bli benyttet til etatens direkte kontrollvirksomhet. Siktemålet er at flere saker blir behandlet, og at det skjer raskere. Det er videre aktuelt å styrke enheten som jobber mot systematisk og organisert misbruk.   

I tillegg til de økte midlene som stilles til disposisjon har Arbeidsdepartementet hatt et lovforslag ute på høring med ytterligere tiltak mot misbruk. Forslagene tar sikte på å styrke kontrollarbeidet i Arbeids- og velferdsetaten. Det tas sikte på å fremme forslagene for Stortinget i løpet av høsten 2012.

‒ Vi vil bruke mer midler og i tillegg få på plass flere verktøy i kampen mot trygdemisbruket. Det er de som har behov for støtte som skal få det, ikke de som forsøker å misbruke systemet. Derfor vil vi gjøre det mer utrygt for de som svindler, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt.