Historisk arkiv

Anna Holm Heide

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Ambassadør for 2010

"Viktig å få fokus på problemet, særlig for elever som er i fare for å droppe ut av skolen."

Anna Holm Heide "Viktig å få fokus på problemet, særlig for elever som er i fare for å droppe ut av skolen."

 

Anna Holm Heide er 19 år og påtroppende leder i Elevorganisasjonen.

– En av tre fullfører ikke skolegangen sin, noe som ofte kan føre til at de blir ”tapere” i samfunnet. På seminarer i regi av Elevorganisasjonen snakker vi mye om frafall og hvordan man kan hindre at elever blir skoleleie og umotiverte. Vi legger mye press på å få lovfestet rett til læreplass; så yrkesfaglige elever kan fullføre utdanningen sin i praksis, sier Anna Holm Heide som er påtroppende leder for Elevorganisasjonen.

Fra og med 1. juli er Holm Heide leder i Elevorganisasjonen. Hun har vokst opp i Oslo, men flyttet til Sogndal i Sogn og Fjordane i 2006. Her var hun elevrådsleder på en skole hvor godt over halvparten av linjene var yrkesfaglige. Etter videregående flyttet hun tilbake til Oslo for å sitte i sentralstyret til Elevorganisasjonen. Sentralstyret jobber frivillig på heltid med elevers rettigheter, arrangering av seminarer og konferanser, elevrådsskoleringer og mye mer.

– Jeg har alltid vært engasjert i samfunnet rundt meg. Derfor har jeg sittet i Ungdomsrådet i Vestre Aker bydel, Ungdomsrådet i Sogndal, og vært elevrådsleder både på ungdomsskolen og på videregående.

Anna Holm Heide har også jobbet med bekjempelse av fattigdom internasjonalt. Hun var med på å bygge en barnehage i kommunen Eshowe i Sør Afrika i 2009, da i regi av Sogndal vgs.