Historisk arkiv

Kommentar til sultestreiken foran Oslo Domkirke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Det bekreftes at det i ettermiddag har vært et møte mellom Arbeids- og inkluderingsdepartementet og helse- og politimyndighetene omsultestreiken foran Oslo Domkirke, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Pressemelding

Nr.:
Dato: 07.06.06

Kommentar til sultestreiken foran Oslo Domkirke

- Det bekreftes at det iettermiddaghar vært et møte mellom Arbeids- og inkluderingsdepartementet og helse- og politimyndighetene om sultestreiken foran Oslo Domkirke, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

UDIs fungerende direktør, Ida Børresen, vil i morgen møte en talsmann for de streikende for å høre deres synspunkter, og gjennomgå avtalen om frivillig retur som norske myndigheter har inngått med Afghanistan og FNs Høykommissær for flyktninger. De som utlendingsmyndighetene etter en individuell vurdering ikke anser å ha et beskyttelsesbehov, vil kunne vende trygt hjem. Ambassaden i Kabul er styrket med en returattache fra Norge som skal bistå afghanerne når de vender hjem. Fra regjeringens side står avtalen ved lag, sier statssekretæren.

De som sultestreiker vil bli tilbudt nødvendig helsehjelp fra Oslo legevakt.