Historisk arkiv

Enklere å få dagpenger fra NAV

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Dersom en kurant dagpengesøknad ikke er behandlet innen 21-dagersfristen, kan søkeren få penger fra Arbeids- og velferdsetaten slik at vedkommende slipper å søke økonomisk sosialhjelp.

Etaten får fullmakt til å innvilge søknader på grunnlag av opplysninger som søkeren selv oppgir, uten at disse er kontrollert på forhånd.

– Dette åpner for at kurante søknader kan behandles raskt, slik at dagpengene kan anvises innenfor treukersfristen, og det vil gi en mer robust behandling av slike saker, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

Situasjonen med økende arbeidsledighet har ført til at etaten i en periode har hatt betydelig etterslep på behandling av krav om dagpenger. Målet for etaten er at 80 prosent av søknadene skal anvises innen 21 dager. Det innebærer at kurante saker skal behandles innen fristen.

Selv om saksbehandlingen av dagpengesaker nå er på rett spor med hensyn til å fatte vedtak i tide, kan det være behov for å iverksette en noe enklere saksbehandling. 

Forsinkelser i saksbehandlingen kan i mange tilfeller skyldes at dokumentasjon som gjelder sluttårsak og arbeidstid mangler. Nå får etaten mulighet til å innhente og kontrollere denne type dokumentasjon i etterkant av vedtaket.

  

Nett-TV 
Pressekonferanse om Stortingsproposisjonen om Arbeids- og velferdsetaten på Nett-TV