Historisk arkiv

Strategiplan for arbeid og psykisk helse 2007-2012

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Strategien for arbeid og psykisk helse viderefører og styrker den arbeidsrettede innsatsen i Opptrappingsplanen for psykisk helse.

Deltakelse i arbeidslivet bidrar til mestring og selvtillit, sikrer inntekt og reduserer fattigdom. I internasjonal litteratur vises det til at det å være i arbeid, bidrar til å styrke de sosiale ferdighetene og reduserer innleggelsesfrekvensen.

Strategiplanen bygger på forslag til en nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse fra Arbeids- og velferdsdirektoratet og Sosial- og helsedirektoratet i 2006. Forslaget ble til gjennom en til dels bred prosess som involverte fagfolk, praktikere, brukere og andre interessenter på feltet. Vi vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt gjennom deltakelse i arbeidsgrupper, seminarer, møter og ellers.

Strategiplanen viderefører satsingen som er gjort gjennom prosjektet ” Vilje Viser Vei - satsingen på arbeid og psykisk helse i NAV”, som er finansiert over Opptrappingsplanen for psykisk helse. Nye tiltak som foreslås i strategiplanen er også finansiert med midler fra Opptrappingsplanen, og er for en stor del innrettet mot personlig oppfølging og kompetanseheving, men også midler til andre arbeidsrettede tiltak.

Strategiplanen ble sendt på høring 30. mai 2007.
Høringsbrev

 

Last ned strategiplan
Strategiplan for arbeid og psykisk helse 2007-2012 (word)
Strategiplan for arbeid og psykisk helse 2007-2012 (pdf)

Strategiplanen også tilgjengelig på nettsidene til Helse- og omssorgsdepartementet.