Historisk arkiv

Møter og aktiviteter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

På denne siden finner du informasjon om kommende møter og aktiviteter.
Vis tidligere møter og aktiviteter

 

Hva betyr det at konflikter i arbeidslivet i økende grad ser ut til å bli håndtert ved hjelp fra advokater?

Verneombud og tillitsvalgte er tillagt en rolle i håndtering av konflikter i arbeidslivet. Dette bygger på prinsippet om at man bør prøve å få til løsninger, demping av konfliktnivået og helst bileggelse av konflikten på et tidlig tidspunkt, mens konfliktnivået er lavt.

Også andre aktører, som for eksempel psykologer og profesjonelle meglere blir engasjert i arbeidsrelaterte konflikter.

Men stadig flere konflikter løses ved hjelp av advokater og rettsapparat. Advokater har en høy status og profesjonalitet som talsmenn for personer som er involvert i konflikt, og i mange tilfeller vil det være riktig og nødvendig å benytte slik bistand. Advokater bistår også ofte i form av mekling. Men ofte vil bruk av advokat fungere som en forberedelse til rettslig behandling, og eskalering av konfliktnivået.

Hvor går utviklingen når det gjelder håndtering av konflikter i arbeidslivet? Har tillitsvalgte og verneombud blitt erstattet av nye profesjonelle aktører? Hva er vilkårene for å bruke mekling og hvilken rolle kan ulike aktører og metoder spille?

Norsk Arbeidslivsforum inviterer medlemmer og andre interesserte til seminar om dette temaet, 9. oktober kl.14.00 -16.30 i møterom Fafos møtelokaler Borggata 2 B (vis a vis Politihuset på Grønland)

 

Program

14.00 -14.05: Introduksjon – Petter Knudsen, styremedlem Arbeidslivsforum og konsulent i Personalhuset

14.05 - 14.35: Erfaringer og synspunkter på håndtering av konflikter - Ingeborg Moen Borgerud, Advokat i Advokatfirmaet Arntzen de Besche og leder av Arbeidslivslovutvalget 

14.35 -15.00: Konflikt og mobbing på arbeidsplassen - muligheter for håndtering ved hjelp av mekling, Kari Wammer-Pettersen, Psykolog og medarbeider i prosjektet "Jobbing uten mobbing"

15.00 - 15.25: "Konflikter er naturlig, men de må håndteres riktig" – Psykolog Magne Vik, Psykologbistand AS 

15.25 -15.40: Kaffepause

15.40 -16.10: "Hvor ble det av de tillitsvalgte og verneombudet? "Konflikthåndtering sett fra på bakgrunn av erfaring fra omstillingsprosesser, Petter Knudsen, konsulent i Personalhuset

16.10- 16.30: Kommentarer og dialog mellom innledere og møtedeltakere

16.30: Slutt

 

Påmelding

Påmelding til seminaret sendes på e-post til arbeidslivsforum@hrnorge.no senest 5. oktober 2007

NB! Viktig med påmelding på grunn av servering. 

Deltakelse er gratis for medlemmer av Norsk Arbeidslivsforum

Dersom du ikke er medlem i forumet ber vi om at du nevner dette i påmeldingen og at du ønsker å bli medlem. Du vil så senere få krav om innbetaling av kontingent (200 kr pr år). Medlemskap gir rett til å delta ved forumets aktiviteter (normalt 4 møter/seminarer pr. år.)