Historisk arkiv

Cecilia Dinardi er kåret til Årets forbilde

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Dinardi får prisen for sitt arbeid og sterke engasjement for blant annet barnevernsbarn og asylsøkerbarn.

Prisen Årets forbilde deles hvert år ut til en person med innvandrerbakgrunn som gjør en særlig innsats for barn og unge. I år går prisen til Cecilia Dinardi for sitt arbeid og sterke engasjement for blant annet barnevernsbarn og asylsøkerbarn. Til stede under utdelingen var H.K.H. Kronprins Haakon.

- Det er en glede å tildele prisen Årets forbilde til Cecilia Dinardi. Cecilia gitt en stemme til grupper som kan ha vanskelig for å bli sett og hørt. Prisvinneren er et stort forbilde og en inspirasjon for barn og unge, sier statsråd Audun Lysbakken. 

Cecilia Dinardi kom til Norge fra Chile som asylsøker med sin mor og to søsken da hun var 12 år gammel. Da hun var 13 ble hun plassert under barnevernets omsorg og bodde i fosterhjem. Som 17-åring ble hun mor til ei jente. Et sterkt engasjement for situasjonen til barnevernsbarn førte til at Cecilia allerede som 16-åring var med på å etablere det som i dag er Landsforeningen for barnevernsbarn. For tiden avslutter Cecilia sin master i rettsvitenskap, og jobber som trainee i et advokatfirma som spesialiserer seg i barnerett. Ved siden av arbeid og studier er hun også aktiv i Aleneforeldreforeningen og Gatejuristen i Oslo.

Les juryens begrunnelse her.

 


Foto:Gorm Kallestad - Scanpix