Historisk arkiv

I 2012 skal det ansettes nytt barneombud.

Kan DU hjelpe oss å finne rett person til jobben som barneombud?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Barn og unge er eksperter på egen hverdag og derfor trenger vi deg til å være med på å finne det beste barneombudet. BLD skal ansette nytt barneombud, men trenger 8 engasjerte ungdommer fra 12 til 17 år som kan være med.

Barn og unge er eksperter på egen hverdag, og derfor trenger vi DEG til å være med på å finne det beste barneombudet.
Det er Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som skal ansette barneombudet, men departementet trenger 8 engasjerte ungdommer fra 12 til 17 år som kan være med.

 

Hva er barneombudet?
Barneombudet jobber for at ALLE barn i Norge skal ha det så bra som mulig. Hvert 6. år ansetter man en ny person som skal passe på nettopp dette. Barneombudet snakker med politikere, organisasjoner, media, barn og voksne for å sikre at Norge er så bra som mulig å vokse opp i. Du kan lese mer om Barneombudet på www.barneombudet.no.

Hva skal vi gjøre?
For å finne rett person til jobben må vi velge ut hvilke egenskaper et barneombud bør ha, lage en knallbra jobbannonse og lage et veldig bra jobbintervju for å teste hvem som er best. Det er her DU kommer inn i bildet! Vil du hjelpe departementet med dette?
Vi skal samles to ganger. Hver samling skjer i en helg. Du trenger ikke kunne masse om barneombudet for å bli med. Det er viktig for oss at panelet består av personer som har forskjellige interesser, bakgrunn og erfaringer. Vi skal sammen lære om hva barneombudet gjør og hvordan vi skal finne rett person til jobben. Før hver samling skal du få god informasjon om hva som skal skje og hvordan vi skal jobbe sammen.
Lene Haus er barnekoordinator og kommer til å ordne reise og hotell for deg. Hvis du vil ha med deg en voksen så ordner vi reise og hotell for den også. Barnekoordinatoren vil være tilstede og tilgjengelig hele tiden i løpet av samlingene.

Hvem: Unge mennesker fra 12 til 17 år fra hele landet

Når: 6. - 8. januar og 24. - 26. februar 2012

Hvor: Oslo

Departementet vil dekke reise og opphold for deg og en voksen. Er du elev i videregående skole har du mulighet til å få fri for å delta på samlingene. Vi ordner med dokumentasjon og brev til skolen slik at du kan delta uten å få fravær. Alle som deltar vil få brev og dokumentasjon på at de har vært med og gjort en viktig jobb for departementet og alle barn og unge i Norge.

Søknadsfrist:
2. desember 2011.

Har du spørsmål eller lurer på noe, ta kontakt med Lene Haus på lene@lnu.no eller telefon 98663803.

Vi håper du vil bli med og finne det beste barneombudet!