Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Enklere å sammenligne priser på tannleger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Forbrukerrådet lanser i dag en ny prisportal for tannhelsetjenester. Nettstedet vil gi folk bedre oversikt over hva det koster å gå til tannlegen, og for første gang blir det nå mulig å sammenligne priser på tannhelsebehandling.

Portalen gir en god oversikt over pris, både for den som skal søke etter en ordinær tannlege og de som trenger spesialisttjeneste. I tilegg inneholder portalen mye informasjon om de vanligste behandlingene og rettigheter.

- I dag er det vanskelig å få oversikt over priser på tannhelsetjenester. Den nye tannhelseportalen vil gjøre det enklere for folk å finne ut hva det koster å gå til tannlegen, og enklere å sammenligne priser, sier forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen.

Portalen skal bidra til større gjennomsiktighet i markedet, og dermed til skjerpet konkurranse i markedet. Dette vil også komme forbrukerne til gode.

- Det er positivt at vi nå får et eget nettsted for tannbehandling. Tannlegetjenester utgjør ofte en stor utgift for mange familier. Når prisene er tilgjengelig på nett, vil det være lettere å velge blant de ulike tilbudene, sier Thorkildsen.

Portalen gir også en oversikt over om tannlegen tar i mot nye kunder, tilbyr parkering, har kveldsåpent og om det er tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

Portalen er ledd i regjeringens politikk med å videreutvikle nøytrale informasjonskanaler for pris og kvalitet, gjennom flere prisportaler. Fra tidligere finnes en oversikt over kraftpriser i regi av Konkurransetilsynet, en portal for telepriser som drives av Post- og teletilsynet, og finansportalen som Forbrukerrådet har ansvaret for, som gir en markedsoversikt for sparing, lån og skadeforsikring.

Hva koster tannlegen?

Til toppen