Historisk arkiv

FNs internasjonale dag for funksjonshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt åpnet i dag utstillingen Lufta er for alle på Teknisk museum i Oslo. Åpningen finner sted på FNs internasjonale dag for funksjonshemmede.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt åpnet i dag  utstillingen Lufta er for alle  på Teknisk museum i Oslo. Åpningen finner sted på FNs internasjonale dag for funksjonshemmede.

Stadig flere mennesker i Norge får nedsatt funksjonsevne grunnet høyere alder. Utstillingen retter søkelys på de muligheter ny teknologi gir personer med nedsatt funksjonsevne.


Statsråden snakker med Lars-Ivan som bruker den nye teknologien. Foto: Helge Skinnes

- Vi må sikre at ny teknologi utvikles på en slik måte at det ikke blir nye barrierer, men nye muligheter til å komme i arbeid og delta i samfunnet, sier barne- og likestillingsministeren.

I sin åpningstale la statsråden vekt på at året vi nå legger bak oss er historisk. Norge har signert den nye FN konvensjonen for rettigheter til personer med nedsatt funksjonsevne . Regjeringen har foreslått og Stortinget vedtatt en ny og offensiv lov for å bekjempe diskriminering og fremme tilgjengelighet for personer med nedsatt funksjonsevne. Om noen måneder vil regjeringen legge fram en ny handlingsplan før økt tilgjengelighet og universell utforming.