Historisk arkiv

Samlet barnevernløft på over 100 millioner kroner!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 06065C Barnevern
Dato: 06.10.06

Budsjett 2007- BLD:

Samlet barnevernløft på over 100 millioner kroner!

Regjeringen foreslår vel 100 millioner kroner i økte overføringer til det statlige barnevernet for å møte klientveksten. I tillegg vil regjeringen bidra til et kunnskapsløft for ansatte i barnevernet og foreslår 12 millioner kroner til etablering av et flerårig kompetanseprogram for ansatte i det kommunale barnevernet.

Som følge av klientveksten foreslås over 100 millioner kroner til det statlige barnevernet. Barnevernet yter hjelp til et økende antall barn og må dessuten håndtere stadig mer sammensatte og komplekse saker. Det er også behov for mer kunnskap og bedre kompetanse om behovene til barn med flerkulturell bakgrunn.

- I Soria Moria erklæringen har vi lovet å styrke kompetansen i barnevernet. Målet er å utvikle et likeverdig og kunnskapsbasert barnevern, og å gi den beste hjelpen til de mest utsatte barna i samfunnet. I 2007 foreslår vi 12 millioner kroner til et nytt kompetanseprogram for ansatte i barnevernet. Ny kompetanse og kunnskap bidrar til at kommunene blir bedre rustet til å ivareta barn med behov for hjelp, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

I budsjettet for inneværende år styrket regjeringen kommunenes rammer med 5,7 milliarder kroner. Dette bidro til å styrke det kommunale barnevernet. I 2007 foreslår regjeringen å øke rammeoverføringene til kommunene med ytterligere 2,3 milliarder kroner – penger som kommunene bla. kan bruke til flere ressurser i barnevernet.