Historisk arkiv

Budsjett 2008:

Mer penger til barne- og ungdomsorganisasjonene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Regjeringen vil styrke de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene. I budsjettforslaget er det foreslått en økning på seks millioner kroner i tilskuddordningen på BLDs budsjett.

- Vi prioriterer å styrke rammevilkårene for de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene. De gjør en viktig jobb med å engasjere unge mennesker i meningsfylt aktivitet og er et verdifullt bidrag i demokratibyggingen, påpeker barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

BLD tildeler nasjonal og internasjonal grunnstøtte til landsdekkende frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Støtten forvaltes av Fordelingsutvalget, der organisasjonene selv er representert.

I 2006 ble det levert en offentlig utredning om statlig støttepolitikk overfor de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene (NOU 2006:13 ”Fritid med mening”). Som en oppfølging av denne utredningen er det utarbeidet et nytt regelverk for grunnstøtte til disse organisasjonene. Det nye regelverket trer i kraft fra årsskiftet og er utarbeidet i nær kontakt med organisasjonene. Regelverket bygger i stor grad på modellen som ble foreslått i utredningen.

Med regjeringens foreslåtte økning vil bevilgningen til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner utgjøre totalt 89,6 millioner kroner i 2008.