Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Studentpraktikant ved ambassaden og EU-delegasjonen i Brussel høsten 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Den norske EU-delegasjonen og ambassaden i Brussel tilbyr praksisplass høsten 2013 til studenter som ønsker å lære mer om Norges forhold til EU og arbeidet ved Norges største utenriksstasjon.

Studentpraktikantene våren 2013: Magnus Utseth Christoffersen, Emma-Lise Berghei Gårdvik og Maja Teskeredzic

Den norske EU-delegasjonen og ambassaden i Brussel tilbyr praksisplass høsten 2013 til studenter som ønsker å lære mer om Norges forhold til EU og få innblikk i arbeidet ved Norges største utenriksstasjon.

EU-delegasjonen og ambassaden i Brussel tilbyr hvert semester et spennende og lærerikt praktikantopphold til studenter for en periode på rundt seks måneder. Vi tilbyr nå praksisplass for perioden september 2013 – februar 2014.

Unik mulighet
Arbeidsoppgavene til studentpraktikantene vil primært omfatte informasjonsarbeid i form av artikkelskriving til Europaportalen, EU-delegasjonens engelske hjemmeside og ambassadens hjemmesider på fransk og nederlandsk. Erfaring med webpublisering og informasjons-arbeid/journalistikk er derfor en fordel.

I tillegg bistår praktikantene med tilrettelegging av besøk og ulike arrangementer, innhenting av informasjon og referat/oppsummeringer fra møter, samt å bistå ellers der det er behov i en travel og spennende hverdag ved ambassaden og delegasjonen. Søkere må ha interesse for og kjennskap til EU, og gode muntlige og skriftlige ferdigheter i engelsk.

En av praktikantene som engasjeres vil ha oppgaver knyttet opp mot Norges ambassade til Belgia. Interesse for belgisk politikk og samfunnsliv samt gode franskkunnskaper er derfor en forutsetning. Kjennskap til nederlandsk er en fordel.

Personlig initiativ og gode evner til både samarbeid og selvstendig arbeid er blant egenskapene vi vektlegger.

Les hva Emma, Maja og Magnus synes om å være praktikant i Brussel våren 2013.

Sentralt i EU-kvarteret
Praktikantoppholdet er ulønnet, men det vil gis stipend som for tiden er på ca. 6.800 NOK pr måned. Søkere må være norske statsborgere og være medlem i Folketrygden. Du bør ha kommet et godt stykke på vei i dine studier innenfor fag som journalistikk eller informasjonsarbeid, statsvitenskap, miljø/klima, jus, økonomi, språk eller andre fag som er relevante for de områder som EU-samarbeidet omfatter.

Den norske EU-delegasjonen/ambassaden har ca. 60 ansatte, hvorav 40 er utsendt fra Utenriksdepartementet og de øvrige departementene. Delegasjonen og ambassaden holder til i Norway House sentralt i EU-kvarteret i Brussel, like ved Berlaymont-bygningen og Rådssekretariatet.

Søknadsfrist: 3. mai 2013
Kortfattet søknad med CV og vitnemål sendes elektronisk til info.eudel@mfa.no innen fredag 3. mai 2013. Husk å oppgi om du primært ønsker praksisplass ved ambassaden eller EU-delegasjonen i Brussel.

For ytterligere opplysninger om praktikantoppholdet i Brussel, kontakt informasjonsråd ved EU-delegasjonen, Lars-Erik Hauge (Lars-Erik.Hauge@mfa.no) eller ambassadesekretær Tønnes Svanes (tonnes.svanes@mfa.no) ved ambassaden.

Før du søker, ber vi deg lese om studentpraktikantordningen på hjemmesiden til Utenriksdepartementet

Se også:
Studentpraktikantene våren 2013: - Kjempenyttig erfaring

Til toppen