Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Nordisk samarbeid – mer enn bare ord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Det må bli enda enklere å utvikle og drive næringsvirksomhet på tvers av de nordiske landegrensene. Dette er målet til Nordisk InnovationsCenter. Sammen med de to andre nordiske organisasjonene NordForsk og Nordisk Energiforskning, ga de mandag statsråd Rigmor Aasrud, som også er Nordisk samarbeidsminister, en orientering om nordisk samarbeid i praksis.

- Det er en godt skjult hemmelighet at Nordisk Ministerråd har tre institusjoner som er plassert i Oslo, sa administrerende direktør i NCI, Ivar H. Kristensen, Til sammen rundt 50 medarbeidere av ulik nordisk nasjonalitet er samlokalisert ikke langt fra regjeringskvartalet i Akersgata.

Nordisk Energiforskning arbeider med å fremme forskning og nyskapning innen ny energiteknologi og nye energisystemer, mens NordForsk har ansvar for samarbeidet om forskning og forskerutdanning i Norden.

Aasrud var imponert over institusjonenes omfattende virksomhet, og så fram til å følge det videre arbeidet.

Fra venstre spesialrådgiver i Nordisk Energiforskning Amund Vik, Rigmor Aasrud, administrerende direktør i NCI, Ivar H. Kristensen og direktør i NordForsk, Gunnel Gustafsson.
Bilde: Fra venstre spesialrådgiver i Nordisk Energiforskning Amund Vik, Rigmor Aasrud, administrerende direktør i NCI, Ivar H. Kristensen og direktør i NordForsk, Gunnel Gustafsson.

Til toppen