Historisk arkiv

Presseinvitasjon:

Historisk arkiv
Presseinvitasjon:

Åpning av Offentlig elektronisk postjournal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyingsminister Rigmor Aasrud lanserer Offentlig elektronisk postjournal (OEP) tirsdag 18. mai kl. 11.00. Du kan følge åpningen på nett-tv her på regjeringen.no.

Offentlig elektronisk postjournal – OEP – har vært etterspurt lenge. Tirsdag 18. mai åpner den nye tjenesten der alle interesserte kan se forvaltningen nærmere i kortene.

Tid: Tirsdag 18. mai kl. 11.00
Sted: Auditoriet, R5, Akersgata 59

I forbindelse med at OEP åpner inviterer Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til et åpningsarrangement for pressen og andre interesserte.

Følg åpningen på nett-tv fra kl. 11.00.

Programmet for arrangementet ser slik ut:

  • Statsråd Rigmor Aasrud innleder om bakgrunn og forventing til OEP før hun åpner tjenesten for allmennheten på Internett.
  • Professor Eivind Smith, institutt for offentlig rett, UiO holder innlegg om betydningen av åpenhet i forvaltningen.
  • Generalsekretær i Norsk redaktørforening Nils E. Øy innleder om pressens forhold til OEP som hjelpemiddel for oppsøkende journalistikk.
  • Spørsmål og kommentarer fra presse og gjester.

Åpningsarrangementet starter kl. 11.00. Av hensyn til registrering i resepsjonen i R5 anbefales oppmøte senest kl 10.45.

Om OEP:
Offentlig elektronisk postjournal - OEP blir en felles løsning for publisering av dokumenter og postlister for statlige virksomheter. Fra starten av vil departementene og SMK være inkludert, andre statlige virksomheter kobles til etter hvert. Norge blir med dette et foregangsland for innsyn i offentlig forvaltning.

OEP gir innsyn i postjournalen, det vil si dokumentnavn, dato og avsender/mottaker. Ut fra postjournalen kan brukerne be om innsyn i dokumentet. Alle krav om innsyn skal behandles av den enkelte virksomhet som i dag. OEP gjør det mulig for allmennheten å bestille innsyn hos flere virksomheter samtidig på en effektiv og brukervennlig måte.